μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά για την ζύμη
- 350γρ μπισκότα πτι μπερ
- 4 κ.σ. κακάο
- 30 γρ βούτυρο
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 σφηνάκι κονιάκ η άλλο ποτό
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200γρ τυρί κρέμα ανάλατο
- 1φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη, και τη βάζουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα όλα μαζί στο μίξερ έως ότου γίνουν μια σχετικά σφιχτή κρέμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μακρόστενο λεπτό φύλλο (βάλτε την στον πάγκο πάνω σε μεμβράνη και σκεπάστε την με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης η λαδόκολλας για να μην κολλάει ο πλάστης).
Απλώνουμε την κρέμα, και κρατάμε λίγη για την επικάλυψη. Τυλίγουμε σε ρολό, πάντα με την μεμβράνη και την βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη.
Κατόπιν τη βγάζουμε, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και αν θέλουμε διακοσμούμε με ότι μας, αρέσει.
Εγώ έβαλα κανέλλα τρούφα και κερασάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου