Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Αρακάς με αγκινάρες λεμονάτος

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 σακούλα αρακάς 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή πράσινα κρεμμυδάκια
  • 2-3 καρότα
  • ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • άνηθος ή δυόσμος

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι ή τα κρεμμυδάκια, ότι χρησιμοποιήσουμε , καθώς και τα καρότα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον αρακά, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο.  

Προσθέτουμε τις αγκινάρες , τον άνηθο ή τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό μας. 

Λίγο πριν το τέλος δοκιμάζουμε για την γεύση και προσθέτουμε μπόλικο χυμό λεμονιού.

Στο πιάτο μας βάζουμε λίγο ωμό λάδι και 1 κομμάτι φέτα και απολαμβάνουμε.

Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο