Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Μπουρεκάκια με μοσχαρίσιο κιμά



μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά

Υλικά για την γέμιση

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ σ βούτυρο

Για την ζύμη

  • 1 μεγάλο ποτήρι του νερού νερό
  • 1 κ σ κοφτή αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι

Εκτέλεση

Διαλέγουμε κιμά που να  έχει το λιπάκι του λίγο. Αλλιώς δε γίνεται νόστιμο.  

Σε ρηχή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τον κιμά. Τον αχνίζουμε μέχρι να πιει όλο το ζουμί με το αλάτι και το μαυροπίπερο. 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά το υλικό Συνήθως το ετοιμάζω από βραδύς. 

Πάμε να ετοιμάσουμε  τη ζύμη. 

Ζυμώνουμε και θέλουμε να είναι μαλακή η ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα, και στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. 

Ανοίγουμε σε διάμετρο ενός πιάτου από καφέ και γεμίζουμε γενναία τα μπουρεκάκια. 



Σε ταψιά με πετσέτες της κουζίνας καθαρές τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε απόσταση να μην κολλήσουν μεταξύ τους. 



Όταν τελειώσει η εργασία, τότε τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μοιάζουν με πισία όμως δεν είναι. Η συνταγή είναι της πεθεράς μου από τα Άδανα της Μικράς Ασίας. 



Γίνονται φανταστικά.  Απλά, αλλά πεντανόστιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο