Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Κριτσίνια με σπόρους

 




μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά

  • 150 γρ. μαργαρίνη, παγωμένη
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κρόκο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γρ. νερό
  • 60 γρ. ηλιόσπορο ή κορν φλέικς
  • 20 γρ. λιναρόσπορο
  • 30 γρ. μαραθόσπορο

Εκτέλεση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αλεύρια και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Προσθέτουμε τον κρόκο, 1 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία και ελαστική ζύμη.

Αφαιρούμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 10 γρ.



Σχηματίζουμε το κάθε μπαλάκι σε κριτσίνι στον πάγκο εργασίας με τα χέρια μας (προσπαθούμε να τα κάνουμε ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο).

Σε ένα μπολ βάζουμε νερό μαζί με τη 1 κ.σ. ζάχαρη (ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί) και σε ένα άλλο βάζουμε τους σπόρους.

Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα από το νερό και στη συνέχεια από τους σπόρους ώστε να κολλήσουν.

Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψιά (25x35 εκ.), βάζουμε πιπέρι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο