Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Μηλόπιτα

 


μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά

Υλικά

  • 4  φλιτζάνια  αλεύρι
  • 2  φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά ή 5 αν είναι μεγάλα
  • 6 μήλα κανονικά κόκκινα
  • 1  φλιτζάνι ηλιέλαιο,
  • 1 μπέικιν-πάουντερ 
  • 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα 
  • ½  κουταλάκι τριμμένο μοσχογαρύφαλλο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 6 κ σ γεμάτες μερέντα ή νουτέλα ή σοκολάτα γάλακτος
  • λίγο χυμό με διάφορα φρούτα η άλλο ότι έχουμε στο σπίτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλα ζάρια . Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα και τα ραντίζουμε με το λικέρ, και λίγη κανέλα. Τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε. 

Στη συνέχεια κτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη, μετά το ηλιέλαιο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Σε ταψί μεγάλο λαδώνουμε το κάτω μέρος και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μισό υλικό από το χυλό και τοποθετούμε τα μήλα. 

Ξέχασα να πω πώς όταν κτυπάμε τα υλικά ρίχνουμε και από τα μήλα το λικέρ που έχουν. 

Στη συνέχεια σκεπάζουμε τα μήλα και θέλω να σας πω να μην στεναχωριέστε αν δε σκεπάσουν καλά. Στο ψήσιμο θα στρώσει. Και τώρα το απογειώνουμε με την μερέντα η νουτέλα η σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια διάσπαρτα. 



Εάν σας αρέσουν τα καρύδια βάλτε τα από επάνω. 

Ξεροψήνονται και είναι εξαιρετικά. 

Ψήνουμε εκεί που ψήνουμε το κέικ. Με την ίδια θερμοκρασία. Περίπου μια ώρα στο φούρνο. 



Τρελαίνονται όλοι!!!

Σημείωση : επίσης αν θέλουμε  μπορούμε  να βάλουμε σταφίδες όμως φορτώνεται αρκετά.  Οι σταφίδες αν βάλουμε , μέσα στο υλικό όχι επάνω. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο