Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Κεφτεδάκια αφράτα από κόκκινα φασόλια

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 2 κ σ λιναρόσπορος, τριμμένος
  • 5-6 κ σ νερό
  • 1 μεγάλο  κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί, των 250 γρ  κόκκινα φασόλια, βρασμένα ή κονσέρβας (στραγγισμένα)
  • 2 κ σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ σ  δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ σ  καπνιστή πάπρικα
  • 70 γρ. νιφάδες βρώμης
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τον λιναρόσπορο με το νερό και τον αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 με 7 λεπτά. 

Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα φασόλια, το σοταρισμένο κρεμμύδι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα φασόλια και τα υλικά να έχουν ανακατευτεί μεταξύ τους. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή ζύμη.



Πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 20 γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C° στις αντιστάσεις, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι η πάνω πλευρά να έχει πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. 



Γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και η άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε με μια πικάντικη σάλτσα και σαλάτα.

Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο