Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Πιτούλες με χαλούμι και μυρωδικά

 


μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά για 6 πίτες

  • 3 ποτήρια αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 ποτήρι χαλούμι
  • λίγα πράσινα κρεμμυδάκια
  • δυόσμος φρέσκος
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι μαζί με λίγο χλιαρό νερό, όσο πάρει και λίγο αλάτι. Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη για 30 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.

Μοιράζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια 



και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Λαδώνουμε την κάθε πίτα και σκορπίζουμε λίγο από το μείγμα με τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο και πασπαλίζουμε με το χαλούμι.



Ρολάρουμε και κάνουμε τις πίτες σαλιγκαράκια. 



Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά περίπου.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 3-4 σταγόνες λάδι. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα σαλιγκαράκια σε πίτες και ψήνουμε καλά γυρίζοντας τακτικά τις πίτες και λαδώνοντας με ένα πινέλο κάθε φορά που τις γυρίζουμε.



Σημείωση : φυσικά μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί θέλουμε ή και να αλλάξουμε εντελώς την γέμιση και να τις κάνουμε μόνο με τυρί, πιπεριές, αυγό, ότι τραβάει η όρεξή μας.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο