Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Αγριογούρουνο στο φούρνο με μπόλικο κρασάκι

 


μαγειρεύει η Martha Anastassoglou

Υλικά

  • αγριογούρουνο
  • 3 κ σ ζάχαρη
  • 3 κ σ αλάτι
  • κρεμμύδι
  • δαφνόφυλλα
  • μπαχάρι
  • σκόρδο
  • γαρίφαλα
  • ξύλο κανέλας
  • αλάτι
  • 1 ποτηράκι κρασιού ξίδι, όχι γεμάτο ως επάνω
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 1 ποτηράκι κρασιού νερό (ίσως χρειαστεί και άλλο νερό)

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας όλη την νύχτα σε λεκάνη με νερό χλιαρό με την ζάχαρη και το αλάτι.

Το πρωί το βράζουμε και το ξαφρίζουμε και πετάμε το νερό .

Στραγγίζουμε  στο σουρωτήρι . Βάζουμε στην χύτρα το κρέας με τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.. ΄

Εκανα δοκιμή και το έβαλα στην σακούλα ψησίματος και το άφησα στον φούρνο για 3 ώρες.

Άνοιξα την σακούλα και βουαλά

Σημείωση : αν αναρωτιέστε και σεις όπως και εγώ που είναι το μπόλικο κρασάκι, ιδού η απάντηση που πήρα : το βάζουμε στο ποτήρι.. τσουγκρίζουμε και το πίνουμε. χαχαχα. σας ξεγέλασα

Καλή επιτυχία !!!


1 σχόλιο:

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο