Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ριζότο με κοτόπουλο

 


 μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά

Υλικά για το ρύζι

  • ½  φλιτζάνι τσαγιού ρύζι κίτρινο
  • 1  μικρό κρεμμύδι ξερό
  • ½  φλιτζάνι τσαγιού αρακά
  • 4  μανιτάρια κλασικά τα άσπρα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • λίγο μάραθο η άνηθο 
  • πιπέρι 
  • αλάτι 
  • 4-5  φλιτζάνια  νερό

Για το κοτόπουλο

  • φιλέτο από κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • καλαμποκάλευρο
  • πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχίζουμε με το ρύζι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στη συνέχεια το ρύζι, τον αρακά, τα μανιτάρια κομμένα, και στη συνέχεια όλα τα άλλα. 

Μαγειρεύουμε και είμαστε επάνω στο φαγητό. Δε φεύγουμε το ελέγχουμε ανακατεύοντας συχνά. Όταν πιει όλα τα υγρά το αποσύρουμε.

 Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί. Γίνεται απίστευτο σε γεύση! 

Πάμε να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο . Καθαρίζουμε το φιλέτο και το περνάμε από το αυγό στο οποίο έχουμε βάλε αλατάκι. 

Στη συνέχεια το πανάρουμε με το καλαμποκάλευρο και πασπαλίζουμε με πάπρικα γλυκιά. Βάζουμε το φιλέτο στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω.

Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. 

 Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο