μαγειρεύει η Martha Anastassoglou
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
- καρύδια
- κανέλα
Για το σιρόπι
- 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
- 3φλυτζανια τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε για δέκα λεπτά τα υλικά για το σιρόπι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Καίμε το λάδι/βούτυρο προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει
Ρίχνουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα
Προσθέτουμε τα καρύδια αρκετά ψιλοκομμένα
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου