Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Μπρόκολο και κουνουπίδι στον φούρνο

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 μπρόκολο
  • 1 κουνουπίδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 ντομάτες
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • 3-4 κ σ ελαιόλαδο
  • 3 κ σ γάλα

Για την ελαφριά μπεσαμέλ

  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα
  • 130 γρ αλεύρι
  • αλάτι
  • πάπρικα γλυκιά
  • 2-3 κ σ ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

  • 150 γρ κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε φουντίτσες και τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό με το γάλα για 2 λεπτά απ την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.

Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί καλά και να αρχίσει να κοκκινίζει. 

Το προσθέτουμε πάνω από το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Σειρά έχουν οι πιπεριές ψιλοκομμένες, ο μαϊντανός και οι ντομάτες.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι. 

Στο τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και καλύπτουμε τα λαχανικά μας.



Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί.

.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά , μέχρι να λιώσει το τυρί.



Καλή μας όρεξη!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο