Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μεθυσμένα

 


μαγειρεύει η Maria Atsikbasi  

Υλικά

  • 1κιλό φαρίνα
  • 1 κουτί μπύρα
  • 3 φλ τσαγιού καλαμποκέλαιο όχι πολύ γεμάτα
  • 3 βανίλιες
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 3 φλι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ τσαγιού νερό
  • 1 φλ τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Για την γέμιση

  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Ταιριάζει πολύ το κυδώνι και το μήλο.

Για την επικάλυψη

  • ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη , τις βανίλιες, το ξύσμα, το καλαμποκέλαιο και σιγά σιγά την μπύρα. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι μαλακή.

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και βάζουμε λίγη γέμιση. Κλείνουμε καλά και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.



Τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα βουτάμε και από τις δυο πλευρές στο σιρόπι.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλείφουμε με μαρμελάδα ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο.

Αν θέλουμε στην γέμιση βάζουμε και λίγα τριμμένα καρύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο