μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- 150γρ φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1,5 λίτρο νερό
- 350 - 370 γρ ζάχαρη
- 250γρ σιμιγδάλι χοντρό
- σταφίδες
- ξηροί καρποί η ότι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά το χυμό τη ζάχαρη το νερό. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει και να γίνει μια σφιχτή κρέμα με προσοχή μην κολλήσει.
Προσθέτουμε αν θέλουμε σταφίδες η ξηρούς καρπούς. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε προσθέτουμε αν θέλουμε κανέλα στην επιφάνεια.
Όσο κρυώνει γίνεται νοστιμότερος. Έχει απαλή και μυρωδάτη γεύση.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου