Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Φουρνιστές πατάτες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • πατάτες 
  • κρεμμύδι ξερό 
  • τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή χαλούμι) 
  • 2 αυγά 
  • ελαιόλαδο 
  • πιπέρι 

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και τις αφήνουμε μισή ώρα στο νερό.



Τσιγαρίζουμε αρκετή ποσότητα από ξερό κρεμμύδι. 



Στύβουμε τις πατάτες με το χέρι για να φύγει το νερό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα αυγά και το τριμμένο τυρί. 



Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε και με τυρί για να έχουμε ωραία κρούστα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε σε κομμάτια για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα



 και  ψήνουμε περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο