μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα
Υλικά
- 270 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 γρ νερό
- 600 γρ ταχίνι
- 50 γρ γλυκόζη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 50 γρ κουβερτούρα σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι ζάχαρη νερό, γλυκόζη αφήνουμε να βράσει μέχρι τους 110 βαθμούς.
Σε μια μεγάλη μπασίνα μεταλλική προσθέτουμε το ταχίνι και την βανίλια ανακατεύουμε , προσθέτουμε τμηματικά το σιρόπι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε είτε με ξύλινη κουτάλα ή με γάντι σιλικόνης.
Αν θέλετε στο τέλος προσθέστε στο μισό μείγμα κομμάτια σοκολάτας.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ και μετά στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου