Τρίτη 26 Απριλίου 2022

Φάβα κρασάτη



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 300 γρ. φάβα
  • 300 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  • χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τη φάβα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι  και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (ξαφρίζοντας το πρώτο 10λεπτο) μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Ανακατεύουμε πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Πολτοποιούμε την φάβα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Στο κάθε πιάτο βάζουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο και μερικές ελιές. Αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Καλή μας όρεξη!!

Η συνταγή είναι του Λευτέρη Λαζάρου με κάποιες παραλλαγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο