Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ρεβιθοσαλάτα με παντζάρι

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • ρεβίθια
  • παντζάρια
  • καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς. Το πρωί βράζουμε τα ρεβίθια χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. 

Βράζουμε και τα παντζάρια και τα καθαρίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια  και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα παντζάρια Τρίβουμε στον τρίφτη ή σε ειδικό εργαλείο τα καρότα και τα προσθέτουμε κι αυτά. Σειρά έχουν το λάδι, ο χυμός λεμονιού και το αλατοπίπερο. 

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Σημείωση : μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε μαρούλι, ρόκα, μαϊντανό, κρεμμυδάκια φρέσκα, ή ξερό κρεμμύδι, ελιές ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο