μαγειρεύει ο Σταμάτης Τριφύλλης
Υλικά για τον χαλβά
- σιμιγδάλι χοντρό μία συσκευασία
- ξηρούς καρπούς mix ,η όποιον ξηρό καρπό θέλουμε
- λίγο σουσάμι
Για το σιρόπι
- 6 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού φυσικό
- 3 ποτήρια νερού ζάχαρη αν θέλετε πιο γλυκό προσθέστε ακόμη μισό ποτήρι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 συσκευασία βανίλιας
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα
το σιρόπι
Καβουρντίζουμε
το σιμιγδάλι με λάδι μέχρι να πάρει καστανό χρώμα
Ρίχνουμε μετά το σιρόπι σιγά σιγά γιατί κοχλάζει. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Κατεβάζουμε
από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά
Μετά φορμάρουμε
αν θέλουμε η το μοιράζουμε σε μπολ ατομικά
Σερβίρουμε με
μπόλικη κανέλα και άχνη ζάχαρη προαιρετικά
Σημείωση : για τα ψητά μήλα πασπαλίζουμε με κανέλα ,ζάχαρη και ελάχιστο λικέρ η κονιάκ και ψήνουμε.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου