Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι

 


μαγειρεύει ο Σταμάτης Τριφύλλης

Υλικά

  • 6 κολοκυθάκια στρογγυλά η μακρόστενα
  • 3/4 του κιλού κιμάς
  • 1 κούπα περίπου ρύζι για σούπα, ανάλογα πόσο ρύζι θέλουμε στη γέμιση
  • κρεμμύδι 
  • μαϊντανός 
  • άνηθος
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ελάχιστο λάδι στη γέμιση

Εκτέλεση

Ξύνουμε εξωτερικά τα κολοκυθάκια.

Πλένουμε και τα καθαρίζουμε εσωτερικά να φύγει όλη η ψίχα τους.

Δεν την πετάμε θα χρειαστεί στους κολοκυθοκεφτέδες

Και αφού έχουμε ετοιμάσει την γέμιση (χωρίς σοτάρισμα )τα γεμίζουμε ,τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Τα έχουμε σκεπάσει με νερό τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν όλα μαζί.

Σερβίρονται με αυγολέμονο η χωρίς.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο