Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Χούμους με ρεβίθια και παντζάρι

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 400 γρ περίπου ρεβίθια βρασμένα
  • 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
  • χυμός λεμονιού
  • σκόρδο 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ σ γεμάτες ταχίνι
  • 2 παγάκια

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και όταν τα βράσουμε   κρατάμε λίγο. Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά μισά μισά για να χωρέσουν και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη κρέμα ρευστή.  

Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο από το νερό των ρεβιθιών.

Στο τέλος βάζουμε και από 1 παγάκι (επειδή τα μοιράσαμε όλα στα 2)  και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά. Τα παγάκια θα κάνουν το μείγμα αφράτο!!!

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και διορθώνουμε την γεύση.

Καλή μας όρεξη!!!!

Σημείωση : μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές και έτσι να δοκιμάζουμε κάθε φορά , πχ με αβοκάντο , 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο