Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Ψητά λαχανικά με μπεσαμέλ και φέτα

 


μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά

Υλικά για μισό ταψί κουζίνας περίπου (για να υπολογίσουμε το μέγεθος)

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 2 πιπεριές κέρατο πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ γλ πελτές ντομάτας
  • 1 κ γλ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ γλ κουρκουμάς
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό φέτα
  • μπεσαμέλ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες λίγο παχουλές και τις τηγανίζουμε.  Πρώτα τις τοποθετούμε σε ταψάκι που στη συνέχεια θα ψήσουμε το φαγητό στο φούρνο. 

Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρότερες λωρίδες. Τις πιπεριές τις κόβουμε πιο μικρές. 

Το κρεμμύδι το κόβουμε σε φετούλες  ψιλές καθώς και το σκόρδο. 

 Σε σχαροτήγανο ελαφρώς λαδωμένο ψήνουμε τα λαχανικά. Έπειτα ψήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Αφού τα ψήσουμε ετοιμάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το υλικό που θα ενσωματώσουμε όλα τα υπόλοιπα. 

Δηλαδή : την ντομάτα που την πολτοποιούμε, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι, τη ρίγανη, τον κουρκουµά ,και το μαυροπίπερο.

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το υλικό στα λαχανικά. Ανακατεύουμε με αγάπη, μην τεμαχιστούν και τέλος. 

Μετά κάνουμε μια μπεσαμέλ της αρεσκείας μας.. Και τοποθετούμε υπολογίζοντας σε κάθε μερίδα και ένα καλό κομμάτι τυρί. 

Το ψήνουμε  μέχρι να ροδίσει

Καλή επιτυχία!! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο