Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Μαρμελάδα κολοκύθα με μήλο

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε μικρούς κύβους ή τριμμένη στον τρίφτη
  • 3 μήλα κόκκινα καθαρισμένα, σε μικρούς κύβους
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • ½ φλ του καφέ λικέρ αρμπαρόριζα
  • χυμό από ένα λεμόνι

 Εκτέλεση 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την κολοκύθα και τα μήλα.



Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει. 

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμη 5΄. 

Όσο η μαρμελάδα είναι καυτή, τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο