Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Βερίκοκα μαρμελάδα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
  • 1 βανίλια
  •  χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση

Κόβουμε τα πλυμένα βερίκοκα στην μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.  
Επειδή τα βερίκοκα τα μάζευα λίγα λίγα τα έβαζα στην κατάψυξη μέχρι να μαζευτούν αρκετά. 
Μόλις μαζεύτηκαν αρκετά τα έβαλα κατ ευθείαν στην κατσαρόλα έτσι παγωμένα όπως ήταν.


Προσθέτουμε  λίγο νεράκι στην κατσαρόλα ούτε 1 φλιτζανάκι του καφέ ίσα να υπάρχει λίγη υγρασία.
Όταν αρχίσει ο βρασμός και αρχίζουν να μαλακώνουν  προσθέτουμε την αρμπαρόριζα  και την βανίλια. 
Αφού βράσουν αρκετά , 20 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη . Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνουμε . Τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα για ένα 24ωρο .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο