Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Κουκιά χλωρά με ρύζι λεμονάτα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κιλό κουκιά χλωρά
  • πράσινα κρεμμυδάκια
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλ του καφέ ρύζι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κουκιά και τα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι. 

Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά μας και ζεστό νερό μετρημένο 3.5 φλ του καφέ για 1 φλ ρύζι που θα το βάλουμε σε λίγο

Περιμένουμε να πάρει μια βράση το φαγητό μας και προσθέτουμε το ρύζι μας. Ανακατεύουμε καλά  και συνεχίζουμε τον βρασμό μέχρι να γίνει το φαγητό μας. 

Λίγο πριν το τέλος δοκιμάζουμε για αλάτι και ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

Καλή μας όρεξη!!1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο