Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Νιόκι με ντομάτα και μοτσαρέλα

 


Υλικά

  • 450 γρ. πατάτες
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • αλάτι για το βράσιμο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, Προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά.

Σε 15-20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό, οι πατάτες είναι έτοιμες.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί απλωμένες, για να κρυώσουν και να εξατμιστεί η υγρασία.

Τις αλέθουμε σε έναν μύλο λαχανικών και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Αν δεν έχουμε μύλο λαχανικών, λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και πλάθουμε, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Δεν πρέπει να δουλέψουμε πολύ τη ζύμη, γιατί θα αποκτήσει μαστιχωτή υφή από το άμυλο της πατάτας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι από πάνω, για να μπορούμε να την ανοίξουμε με τον πλάστη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. και με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε λωρίδες, φάρδους 1 εκ.

Κόβουμε τις λωρίδες σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα αλευρώνουμε καλά, για να μην κολλάνε τα νιόκι μεταξύ τους.

Όταν κόβουμε τα νιόκι πατάτας και πριν τα βράσουμε, βολεύει πολύ να τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα 

Έτσι θα μπορούμε να τα ρίξουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα, τραβώντας απλά τη λαδόκολλα από το ταψί. Με αυτόν τον τρόπο θα βράσουν όλα ταυτόχρονα.

Για το βράσιμο

Βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και περιμένουμε, μέχρι να βράσει.

Ρίχνουμε προσεκτικά τα νιόκι στο βραστό νερό και περιμένουμε, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Σε 30 δευτερόλεπτα αφότου έρθουν στην επιφάνεια του νερού, είναι έτοιμα.

Βγάζουμε τα νιόκι από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε νερό με πάγο, για να σταματήσουμε τον βρασμό τους.

Όταν κρυώσουν τελείως τα νιόκι, τα βγάζουμε από το κρύο νερό. Αν δεν θέλουμε να τα καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε να τα συντηρήσουμε σε ένα δοχείο, περιχύνοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε τα νιόκι στα πιάτα μας και προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ήδη έτοιμη. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με μοτσαρέλα.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο