Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Καρπουζομαρμελαδα

 


μαγειρεύει η Κατερίνα Αλεξάκη

Υλικά

  • 1200 γρ καρπούζι χωρίς σπόρια
  • 1200 γρ φλούδα, καθαρισμένη το πράσινο
  • 1850 γρ ζάχαρη
  • χυμός 2 λεμονιών
  • χυμός  2 πορτοκαλιών , 200 ml περίπου
  • 5 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης

Εκτέλεση

Βάζουμε το καρπούζι σε κατσαρόλα, με την μισή ζάχαρη να κατεβάσει υγρά.



Σε  2-3 ώρες θα είναι έτοιμο.

Ανάβουμε το μάτι στο δυνατό. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους χυμούς.

Βράζουμε για 20 λεπτά, από την ώρα βρασμού.

Κλείνουμε την φωτιά κ σε λίγη ώρα βάζουμε το ραβδομπλέντερ και πολτοποιούμε το μείγμα μας.



Συνεχίζουμε το βράσιμο για όσο χρειαστεί.

Εμένα μου πήρε άλλα 25 λεπτά.



Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο..

Έτσι έλεγε η συνταγή..

Σημειώσεις : Βγαίνει αραιή, δεν ξέρω εάν θα βγει πιο πηχτή εάν προσθέσουμε τον χυμό λεμονιού στο τέλος.

Το καρπούζι δικό μας αψέκαστο, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να το φτιάξω διαφορετικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο