μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ γλ αλάτι
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού και μόλις φουσκώσει χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε το αλάτι.
Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το αυγό και το προσθέτουμε στο γάλα.
Ανακατεύομε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βράζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να χωρίσει ο ορός. Κλείνουμε το μάτι και σκεπάζουμε το τυρί για 5-10 λεπτά.
Έχουμε βάλει ένα τούλι ή τσαντίλα, ότι έχουμε, σε ένα τρυπητό και ρίχνουμε μέσα το τυρόπηγμα.
Βάζουμε και 1 βάρος από πάνω και το αφήνουμε για 7 ώρες.
Το τυρί μας είναι έτοιμο!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου