μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κ γλ αλάτι
- 15 γρ βούτυρο (1 κ σ)
- 6 κ σ γεμάτες κορν φλάουρ
- 200 γρ τυρί κίτρινο
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει . Σειρά έχει το αλάτι και μετά το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε και το τυρί τριμμένο στον τρίφτη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει πολύ καλά το τυρί μας.
Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει το κουτί από το γάλα στο επάνω μέρος για να δημιουργήσουμε το άνοιγμα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Αλλιώς χρησιμοποιούμε κάποιο μπολ για φόρμα.
Βάζουμε το τυρί στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.
Σημείωση : γίνεται μαλακό . Είναι πολύ νόστιμο για τοστ που το δοκίμασα.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου