Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Καρμπονάρα


 Υλικά

  • 350 γρ. ταλιατέλες
  • 150 γρ. guanciale (μπέικον ή πανσέτα καπνιστή)
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον τετραγωνάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο. 

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που  έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. 

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να παραμείνει κρεμώδες. 

Σερβίρουμε αμέσως.

Σημείωση: με τόση ζέστη είπαμε να δροσιστούμε με μια παγωμένη μπίρα!!!


Στην υγειά μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο