Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Κολοκυθάκια γεμιστά με πλιγούρι

 



μαγειρεύει ο Iannis Zissis

Υλικά

  • κολοκυθάκια
  • πλιγούρι
  • πιπεριές
  • κρεμμυδάκια πράσινα
  • σταφίδες
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι στο νερό να μουλιάσει για να μαλακώσει.

Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.  Σβήνουμε με λευκό κρασί.

Μόλις μαλακώσει το πλιγούρι, και το σουρώσουμε,  και τσιγαριστούν τα υλικά μας, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.

Κόβουμε και προσθέτουμε και μερικές πατάτες ανάμεσα. 

 Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια στο ταψί, προσθέτοντας λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και τα κολοκυθάκια.

Καλή μας όρεξη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο