Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Σαρμαδάκια με καλοκαιρινό σπανάκι

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • φύλλα από καλοκαιρινό σπανάκι
  • ρύζι
  • πράσινα κρεμμυδάκια
  • δυόσμος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • αυγά και χυμό λεμονιού για το αβγολέμονο

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε για 1 δευτερόλεπτο τα φύλλα σε ζεστό νερό, όχι καυτό και τα αφήνουμε να στραγγίζουν και να κρυώσουν.

Στο τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σειρά για τσιγάρισμα έχει το ρύζι.

Μόλις τσιγαριστεί κι αυτό σβήνουμε την εστία και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο. 

Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε ένα ένα φύλλο και βάζουμε από 1 κ γλ γέμιση. 

Ρολάρουμε και αραδιάζουμε στην κατσαρόλα. Προηγουμένως έχουμε στρώσει μερικά φύλλα από το σπανάκι.



Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βάζουμε νερό μέχρι το χείλος του πιάτου. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Όταν γίνει το φαγητό μας  ετοιμάζουμε και το αβγολέμονο και περιχύνουμε τα σαρμαδάκια.

Καλή μας όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο