Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πιπεριές τουρσί

 


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

  • καυτερούτσικες πιπεριές μπακάλικες

Για κάθε βάζο του κιλού

  • 1 φλυτζάνι του καφέ λευκό ξύδι
  • 1 κ σ χοντρό αλάτι
  • 1 κ γλ ζάχαρη
  • 1/4 του κουταλιού ξινό

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές , τις στεγνώνουμε και τις βάζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Προσθέτουμε, το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη και το ξινό σύμφωνα με τις αναλογίες της συνταγής.

Γεμίζουμε με βραστό νερό και τα σφραγίζουμε.

Η επόμενη κίνηση είναι να κάνουμε φασολάδα για να την συνοδέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο