Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Μπουγάτσα με κρέμα γλυκιά

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 δόση για το φύλλο αέρος για μπουγάτσα

Για την κρέμα

  • 750 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία  κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει το γάλα μία βράση.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το παγωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Βάζουμε τους κρόκους, το αλάτι και ανακατεύουμε.



Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. 

Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα όση ώρα κρυώνει.

Ετοιμάζουμε τα φύλλα όπως περιγράφουμε στην συνταγή για το φύλλο αέρος.

Βάζουμε την κρέμα στο κέντρο του φύλλου σε σχήμα παραλληλόγραμμο , όσο μπορούμε φυσικά.




Κλείνουμε και διπλώνουμε σαν φάκελο. 



Ετοιμάζουμε και το δεύτερο φύλλο και στο κέντρο του βάζουμε τον φάκελο με την κρέμα.

Διπλώνουμε πάλι σε φάκελο και τοποθετούμε την μπουγάτσα σε ταψί με λαδόκολλα.

Λαδώνουμε την επιφάνεια  


και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. 



Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Σημείωση : η συνταγή για την κρέμα είναι του Ακη Πετρετζίκη. 

Καλή μας όρεξη!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο