Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Μελιτζάνες και πιπεριές σε βάζα

 

μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου


Υλικά

  • 3 κιλά μελιτζάνες 
  • 1,5 κιλό πιπεριές
  • 4 καλά ντομάτες 
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Κόβουμε  τις μελιτζάνες τις ξεπικρίζουμε σε νερό με αλάτι και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. 



Στο ίδιο λάδι αφού βγάλουμε   τις μελιτζάνες 



τηγανίζουμε και τις πιπεριές.




Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις βράζουμε  προσθέτοντας το ανάλογο αλάτι και το σκόρδο. 

Όταν γίνει πηχτή η σάλτσα βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τα βράζουμε όλα μαζί για 5 περίπου λεπτά.




Η υπόλοιπη διαδικασία είναι γνωστή.

Ζεστά αποστειρωμένα βάζα βρασμένα καπάκια και ανάποδα για ένα εικοσιτετράωρο.

Σημείωση : Σημαντικό είναι όταν ανοίγουμε μια κονσέρβα να μαγειρεύουμε το περιεχόμενο για 15 -20 λεπτά.

Εγώ το προσθέτω σε κρέας κοκκινιστό ή σε πατάτες γιαχνί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο