Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Τυρόπιτα με φύλλο μπουγάτσας

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά  ζύμης για ταψί 38άρι

  • 750 γρ περίπου αλεύρι γοχ
  • λίγο λάδι
  • 2κ γλ αλάτι
  • ξύδι
  • νερό χλιαρό 

Για την επάλειψη

  • ελαιόλαδο
  • μαργαρίνη

Για την γέμιση

  • φέτα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε την ζύμη μας με χλιαρό νερό μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Το ζυμάρι που έκανα ήταν 1000 γρ και το χώρισα σε 8 μέρη, 

Αφού πέρασε το μισάωρο τα άνοιξα σε πίτες και έβαλα την μία πάνω στην άλλη λαδώνοντας ανάμεσα με το μείγμα  μαργαρίνης και ελαιόλαδου. 

Αφήνουμε μισή ώρα έτσι.

Παίρνουμε 4 πίτες και τις ανοίγουμε σαν να είναι 1 φύλλο λαδώνοντας τον πάγκο και τραβώντας το φύλλο όπως κάνουμε το φύλλο αέρος

Το βάζουμε στο ταψί και βάζουμε την γέμιση.

Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα σχεδόν μέχρι να ροδίσει.

Σημείωση : έγινε πολύ νόστιμη και με τραγανό φύλλο, αλλά πολύ λεπτή. Την επόμενη φορά θα βάλω λίγο ακόμη αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο