Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Σοκολατόπιτα

 


μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά

  • 300 γρ αλεύρι
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 350 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  •  1 κ γλ σόδα
  • 200 γρ νερό
  • 60 γρ κακάο
  • 2 βανίλιες

Για το γλάσο

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3 κ γλ κακάο
  • 1 κ σ βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα υλικά σαν το κέικ. Την σόδα πρώτα την αναμειγνύουμε με το νερό και μετά την προσθέτουμε.

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το κακάο και το βάζουμε στην φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε και τις βανίλιες.

Χτυπάμε το μείγμα στο μούλτι μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Ψήνουμε εν τω μεταξύ και το γλυκό μας το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο.



Καλή επιτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο