μαγειρεύει η Giota Haropouluou
Υλικά για 10 κανελόνια
- σπανάκι (έβαλα κατεψυγμένο) περίπου τρεις χούφτες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρή ντομάτα
- πιπέρι
- τυριά ότι έχουμε σπίτι όση ποσότητα θέλουμε (εγώ έβαλα ανθότυρο, μανούρι, γκούντα, λίγη φέτα).
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- 2 κ σ χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα υλικά της γέμισης, και τα μαγειρεύουμε. Μόλις είναι έτοιμα, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί που έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά ή σιμιγδάλι ψιλό.
Όση γέμιση περισσεύει την ρίχνουμε ανάμεσα στα κενά στο ταψί. Περιχύνουμε τα κανελόνια με μια μικρή κρέμα γάλακτος ανακατεμένα με δύο κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας και τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί ότι μας αρέσει.
Ψήνουμε μισή ώρα στους 180 σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στις αντιστάσεις και δέκα λεπτά στο τέλος τα αφήνουμε ξεσκέπαστα να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου