Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σπιτικός ξινός τραχανάς με γιαούρτι

 


μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά για 9-10 πιάτα

  • 750 γρ γιαούρτι , όχι στραγγιστό
  • 370 γρ σπασμένο σιτάρι για τραχανά
  • 1 κ σ κοφτή αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα με το αλάτι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει σαν γάλα. Τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το σπασμένο σιτάρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Κλείνουμε το μάτι όταν απορροφηθεί όλο το υγρό και πήξει καλά το μείγμα. 

Χωρίζουμε σε 3 μέρη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη η σε σακουλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Κάθε μέρος γίνεται 3 μερίδες σούπας όταν τον μαγειρέψουμε.

Κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε ξεπαγώνουμε πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο