μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou
Υλικά για 9-10 πιάτα
- 750 γρ γιαούρτι , όχι στραγγιστό
- 370 γρ σπασμένο σιτάρι για τραχανά
- 1 κ σ κοφτή αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα με το αλάτι και το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει σαν γάλα. Τότε προσθέτουμε λίγο λίγο το σπασμένο σιτάρι ανακατεύοντας συνεχώς.
Κλείνουμε το μάτι όταν απορροφηθεί όλο το υγρό και πήξει καλά το μείγμα.
Χωρίζουμε σε 3 μέρη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη η σε σακουλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Κάθε μέρος γίνεται 3 μερίδες σούπας όταν τον μαγειρέψουμε.
Κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε ξεπαγώνουμε πρώτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου