Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Κολοκύθα γεμιστή με σπανάκι και φέτα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά για τη γέμιση

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος μόνο)
  • 300 γρ. σπανάκι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. κασέρι τριμμένο ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Για την κολοκύθα

  • 1 μικρή κολοκύθα (μακρόστενη κατά προτίμηση)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (δεν είχα και έβαλα ξερό)
  • αλάτι
  • πιπέρι 

Εκτέλεση

Κόβουμε  την κολοκύθα στη μέση. Βγάζουμε  τα σποράκια και στη συνέχεια αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο το κάθε κομμάτι. 



Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. 


Βάζουμε  το πράσο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε 1 κούπα νερό, λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 20 λεπτά περίπου, να μαραθεί. 

Μόλις σωθούν τα υγρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και αυτό. 

Κατεβάζουμε  από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αρωματικά,  λίγο από το τριμμένο τυρί, τη μισή ποσότητα από τη φέτα, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Ξύνουμε με ένα πιρούνι τις ψημένες κολοκύθες βγάζοντας αρκετή σάρκα από  μέσα και τη βάζουμε στο τηγάνι με την γέμιση. 

Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα τις κολοκύθες. 



Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί, την υπόλοιπη φέτα 



και βάζουμε ξανά στον φούρνο τις κολοκύθες, για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα. 



Σημείωση : η συνταγή είναι του Ανδρέα  Λαγού.

Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο