Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

 


μαγειρεύει η Haroula Theodoridou

Υλικά για την επικάλυψη

  • παξιμάδι 

Για την γέμιση

  • 350 gr σπανάκι 
  •  αλάτι  
  • 1/2 ματσάκι άνηθο 
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 χτυπημένα αυγά
  • 200-220 gr ανθότυρο 
  • 2 κτ. σούπας αλεύρι
  • πιπέρι

Για την κρέμα

  • 400 gr. αλεύρι
  • 400ml νερό
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 250 -270gr. γιαούρτι  
  • 1 κ 1/2 κτ. του γλυκού αλάτι 

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το σπανάκι , αφήνουμε για 10 λεπτά κατόπιν τα στύβουμε να φύγει όλος ο χυμός. 

Προσθέτουμε  τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , τα αυγά, το ανθότυρο, πιπέρι και αλεύρι. ανακατεύουμε καλά.






Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το γιαούρτι, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός.

 Λαδώνουμε  1 ταψί του φούρνου, 


πασπαλίζουμε  με παξιμάδι κατόπιν εναλλάξ μέρος της κρέμας το απλώνουμε και  από πάνω όλη την ποσότητα της γέμισης 

και  προσθέτουμε το υπόλοιπο της κρέμας. 

Στο τέλος πασπαλίζουμε  με παξιμάδι . 

Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει  στους 190ο βαθμούς. Στη δεύτερη  σκάλα στο κάτω μέρος και ψήνουμε για 1 ώρα

Σημείωση : Ο παραπάνω  τρόπος μπορεί να διαμορφωθεί με υλικά όπως εσείς επιθυμείτε, (εμένα μου άρεσε αυτός και  γίνεται τέλειος)!!!


Και σε βίντεο παρακαλώ η εκτέλεση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο