μαγειρεύει η Haroula Theodoridou
Υλικά για την επικάλυψη
- παξιμάδι
Για την γέμιση
- 350 gr σπανάκι
- αλάτι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
- 2 χτυπημένα αυγά
- 200-220 gr ανθότυρο
- 2 κτ. σούπας αλεύρι
- πιπέρι
Για την κρέμα
- 400 gr. αλεύρι
- 400ml νερό
- 130 ml ελαιόλαδο
- 250 -270gr. γιαούρτι
- 1 κ 1/2 κτ. του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το σπανάκι , αφήνουμε για 10 λεπτά κατόπιν τα στύβουμε να φύγει όλος ο χυμός.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , τα αυγά, το ανθότυρο, πιπέρι και αλεύρι. ανακατεύουμε καλά.
και προσθέτουμε το υπόλοιπο της κρέμας.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με παξιμάδι .
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190ο βαθμούς. Στη δεύτερη σκάλα στο κάτω μέρος και ψήνουμε για 1 ώρα
Σημείωση : Ο παραπάνω τρόπος μπορεί να διαμορφωθεί με υλικά όπως εσείς επιθυμείτε, (εμένα μου άρεσε αυτός και γίνεται τέλειος)!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου