Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τάρτα με κιμά και σπανάκι




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

Για την γέμιση
  • 250  γρ περίπου σπανάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • πιπεριές χρωματιστές
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τον κιμά
  • 250 γρ κιμάς
  • 1 πράσο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 αυγά
  • αλατοπίπερο
  • μαϊντανός
Εκτέλεση

Ανοίγουμε με έναν πλάστη την ζύμη μας σε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα. 



Βάζουμε το φύλλο  στην ταρτιέρα και καλύπτουμε και τα πλαϊνά. Κόβουμε το περίσσευμα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.




Σε ένα τηγάνι η μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά και το πράσο ψιλοκομμένο. 
Προσθέτουμε και τις πιπεριές ψιλοκομμένες , τον μαϊντανό και τα αχνίζουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν πιουν τα υγρά τους είναι έτοιμη η γέμιση!!
Αποσύρουμε από το μάτι και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ για να κρυώσει.




Ετοιμάζουμε και το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και τα αχνίζουμε να μαραθούν καλά. 
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά και τ αφήνουμε να κρυώσουν.



Στο μπολ με το σπανάκι  αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τον κιμά και τα αυγά ελαφριά χτυπημένα. ανακατεύουμε καλά .
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο  και αδειάζουμε την γέμιση. Στρώνουμε με ένα κουτάλι την γέμιση 


και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Όταν σκουραίνει η ζύμη βάζουμε ένα μαχαίρι και άμα βγει καθαρό είναι έτοιμη.




Παρατηρήσεις : ζύμη είχα κάνει διπλή δόση από την άλλη φορά και την είχα στην κατάψυξη.
Για την γέμιση είχε περισσέψει λίγο μείγμα με σπανάκι και κρεμμυδάκια και πιπεριές , οπότε κι αυτήν την έβγαλα από την κατάψυξη.
Ο κιμάς επειδή ήταν λίγος πρόσθεσα 1 πράσο και πιπεριές και τον αυγάτισα.
Οπότε ΔΕΝ πετάμε τίποτα!!!!
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο