Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Τάρτα με μελιτζάνες και κιμά




μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
Για τον κιμά
  • 200 γρ ανάμεικτο κιμά
  • 2-3 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τις μελιτζάνες
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κσ ελαιόλαδο
Επί πλέον
Εκτέλεση


Σοτάρουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα ο κιμάς. 
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί  και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφήσει τα υγρά. Όταν είναι έτοιμος και εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το μαϊντανό. 
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλείφουμε με το μείγμα 



και τις ψήνουμε σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν



Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά της. 
Όση ζύμη περισσεύει την κόβουμε. 
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για μισή ώρα.


Στο μπολ με τον κιμά ανακατεύουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αυγό και το τυρί κρέμα



Πάνω από την ζύμη αραδιάζουμε τις μελιτζάνες καλύπτοντας και τα πλαϊνά. 


Από πάνω στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι ή με μία σπάτουλα το μείγμα του κιμά.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο