μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
Για την γέμιση
- 700-800 γρ σπανάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1-2 πιπεριές
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμος
- μαϊντανός
- λάδι
- ντοματίνια
Εκτέλεση
Εφ όσον έχουμε τα φύλλα της πίτας στο ψυγείο, ετοιμάζουμε την γέμιση για να κρυώσει κιόλας , μην ζεματίσουμε την πίτα μας..
Σε 3-4 κ σ λάδι σοτάρουμε ελαφριά το σπανάκι μαζί με τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν λίγο τα αποσύρουμε από την κουζίνα και τ αδειάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν .
Βάζουμε ένα σουρωτήρι από κάτω για να φύγουν όλα τα υγρά.
Μόλις στραγγίσουν, κόβουμε τα ντοματίνια, και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε κι αυτά στο σπανάκι.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Τρίβουμε την φέτα με το χέρι και την ανακατεύουμε με τα αυγά. και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά .
Αφού ανοίξουμε το κάτω φύλλο το απλώνουμε στο ταψί φροντίζοντας να ανοίξει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.
Λαδώνουμε και στρώνουμε την γέμιση.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο ίσα με το ταψί και καλύπτομε την γέμιση.
Χαράζουμε σε κομμάτια , όχι μέχρι κάτω . Λαδώνουμε και ψήνουμε για 1 ώρα σχεδόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς.
Σημείωση : το φύλλο γίνεται σαν μπισκότο τραγανό και αφράτο.
Μπορούμε αν θέλουμε να αλείψουμε τα φύλλα με ένα μείγμα 50% φυτίνη και 50% λάδι. Εγώ προτιμώ το λάδι φυσικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου