μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 400 γρ περίπου ρεβίθια βρασμένα
- 1/2 κιλό καρότα βρασμένα
- χυμός λεμονιού
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ σ γεμάτες ταχίνι
- 2 παγάκια
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και όταν τα βράσουμε κρατάμε λίγο από το νερό τους.
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά μισά μισά για να χωρέσουν και τα αλέθουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη κρέμα ρευστή.
Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ σφικτό προσθέτουμε λίγο από το νερό των ρεβιθιών.
Στο τέλος βάζουμε και από 1 παγάκι (επειδή τα μοιράσαμε όλα στα 2) και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά. Τα παγάκια θα κάνουν το μείγμα αφράτο!!!
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και διορθώνουμε την γεύση.
Σημείωση : μπορούμε αντί για καρότα να βάλουμε αβοκάντο, ή παντζάρια βρασμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου